>> GENERALNI SPONZOR

BPS gensp

„Dečiji festival“ okupio u Novom Sadu najmlađe odbojkašice i odbojkaše iz šest zemalja

VI „DEČIJI FESTIVAL BVA“

VI “Dečiji festival BVA” održan je danas u maloj sali SPC Vojvodina u Novom Sadu pod sloganom “Odbojka pobeđuje”. Festival je organizovao Odbojkaški savez Srbije pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu.

 

 

 

 

Na Festivalu su učestovovale odbojkašice rođene 2006. i mlađe i odbojkaši rođeni 2005. i mlađi iz 6 zemalja: Grčke, Bosne i Hercegovine, BJR Makedonije, Crne Gore, Moldavije i Srbije.

 

 

Vladimir Batez, proslavljeni Odbojkaški reprezentativac, osvajač zlatne medalje na OI 2000. u Sidneju, a sada pokrajinski sekretar za sport i omladinu, predao je zlatne medalje svim učesnicima Festivala.

 

 

Za Srbiju su na Festivalu igrale odbojkašice ŽOK Futog: Elma Ibrahimi, Milica Balać, Lena Dugonjić, Anja Radaković, Aleksandra Dinčić i Sara Vidović, sa trenerom Goranom Bogdanom, odbojkaši OK SK Volej: Aleksa Savić i Jovan Krnjajić, i odbojkaši OK Dunav Volej: Pavle Čokanica, Marko Špehar, Nemanja Petrović i Lazar Mandić, sa trenerom Dejanom Petrovićem.

 

   

   

   

   

 

Utakmice na Festivalu su posmatrali Slobodan Boškan, proslavljeni Odbojkaški reprezentativac, osvajač zlatne medalje na OI 2000. u Sidneju, a sada sportski direktor OK Vojvodina NS seme iz Novog Sada, Milutin Popović, predsednik Odbojkaškog saveza Republike Srpske i potpredsednik OSBIH, Biljana Mihailović, sportski direktor OSS sa posebnim zaduženjima za žensku pionirsku, kadetsku i juniorsku reprezentaciju, i Niko Huben iz Holandije, delegat FIVB na turniru Lige nacija 2019.

 

 

Svi učesnici “Dečijeg festivala BVA” prisustvovaće utakmicama 2. kola 4. grupe I vikenda II Lige nacija 2019. u kojima se sastaju Japan – Rusija i Srbija – Francuska.

Galerija fotografija će kasnije večeras biti dostupna na: http://galerija.ossrb.org/