Milan Đuričić

 

MILAN-DJURICIC

Milan Đuričić je izabran da bude trener srpskih kadeta u julu 2008, kada je debitovao na Balkanskom prvenstvu, važnom regionalnom takmičenju. Odmah je osvojio zlatnu medalju.

Nekoliko meseci kasnije, veći izazov je predstavljen ovom, u to vreme, tridesetogodišnjem treneru, kada je vodio svoj tim na kvalifikacionom turniru za Evropsko prvenstvo. Srbija je tada osvojila prvo mesto i plasirala se na najveće evropsko takmičenje.

Milan Đuričić nosi samo lepe uspomene sa Evropskog prvenstva 2009. u Holandiji, gde su "Plavi momci" osvojili srebrnu medalju i kvalifikovali se na Svetsko prvenstvo, što je bio najveći uspeh ove kategorije igrača u istoriji srpske odbojke.

Međutim, ekipa vođena ovom perspektivnim trenerom nije se tu zaustavila, otišli su ​​korak dalje i u debitantskom nastupu na Svetskom prvenstvu 2009. osvojili su zlatnu medalju. Titulu su odbranili dve godine kasnije u Argentini.

Milan Đuričić je rođen 8. marta 1979. u Požarevcu. Zaigrao je za VGSK sa 16 godina. Karijeru je završio 2005. Istovremeno, od 2001. trenirao je mlade igrače u svom klubu i napravio zapažene rezultate.

Trenersku karijeru je započeo u VGSK, u sezoni 2004-2005. Nakon nekoliko godina provedenih na klupi Velikog Gradišta prešao je u beogradski Partizan, čiji je trener bio do prošle sezone.

Pročitano 2674 puta
Više iz ove kategorije « Zoran Terzić