>> GENERALNI SPONZOR

BPS gensp

18 seniorki na početku priprema

SENIORKE – II LIGA NACIJA 2019.

Ženska seniorska reprezentacije Srbije, aktuelni svetski i evropski prvak, počela je pripreme za II Ligu nacija 2019. U beogradskom hotelu „Kraun Plaza“ Zoranu Terziću, prvom treneru seniorki Srbije, javilo se 18 odbojkašica. Ostale igračice će se priključiti pripremama po završetku obaveza u klubovima, odnosno u zavisnosti od dogovora sa Zoranom Terzićem. Zoran Gajić, predsednik OSS, pozdravio je seniorke i poželeo im još jednu uspešnu reprezentativnu sezonu.

 

 

 

 

 

 

 

Pripreme su počele:

TEHNIČARI: MAJA OGNJENOVIĆ (DINAMO MOSKVA, RUSIJA), SLAĐANA MIRKOVIĆ (HEMIK POLICE, POLJSKA), MILA ĐORĐEVIĆ (CRVENA ZVEZDA) I EMILIJA ANTANASIJEVIĆ (JEDINSTVO, STARA PAZOVA).

KOREKTORI: SARA LOZO (ŽETISU, KAZAHSTAN) I MILICA KUBURA (PARTIZAN).

LIBERA: SILVIJA POPOVIĆ (ALTAJ, KAZAHSTAN), MARIJA POPOVIĆ (UNIVERZITET IST TENESI, SAD), ALEKSANDRA TADIĆ (TENT, OBRENOVAC) I BOJANA GOČANIN (TAKOVO ZVEDA HELIOS, GORNJI MILANOVAC).

BLOKERI: MINA POPOVIĆ (FIRENCA, ITALIJA), MAJA SAVIĆ (ŽELEZNIČAR, LAJKOVAC), JOVANA KOCIĆ (VIZURA) I SARA VUČIĆEVIĆ (CRVENA ZVEZDA).

PRIMAČI: BRANKICA MIHAJLOVIĆ (JT MARVELUS NIŠINOMIJA, JAPAN), BJANKA BUŠA (HEMIK POLICE, POLJSKA), BOJANA MILENKOVIĆ (SKANDIĆI, ITALIJA) I KATARINA LAZOVIĆ (VIZURA).

Seniorke Srbije će trenirati u dvorani „Impuls“.

 

Izjava Zorana Terzića

Izjava Maje Ognjenović

Izjava Brankice Mihajlović

Izjava Silvije Popović

Izjava Bojane Milenković

Izjava Slađane Mirković

 

 

   

   

   

 

Ženska seniorska reprezentacija Srbije, aktuelni svetski prvak, igraće na startu II Lige nacija 2019. u 4. grupi I vikenda u dvorani „Aleksandar Nikolić“ u Beogradu. U 1. kolu, Srbija će u utorak, 21. maja igrati protiv Holandije od 20.00 časova. U 2. kolu, u sredu, 22. maja, Srbije će igrati protiv Koreje od 17.00 časova, a u poslednjem, 3. kolu, u četvrtak, 23. maja, protiv Turske od 20.00 časova.

II vikend će se odigrati 28 – 30. maja, a Srbija će igrati u 5. grupi u Koneljanu u Italiji, a pored domaćina rivali će joj biti SAD i Dominikanska Republika.

U okviru 12. grupe III vikenda 4 – 6. juna, Srbija će gostovati u Kortrajku, u Belgiji. Srbija će igrati sa Belgijom, Rusijom i Poljskom.

IV vikend je na programu 11 – 13. juna, a seniorke Srbije će igrati u 15. grupi, u Tokiju u Japanu, sa domaćinom, Brazilom i Tajlandom.

Poslednji, V vikend će se odigrati 18 – 20. juna, a Srbija će igrati u 18. grupi u Ningbou. Pored Kine, rivali Srbiji biće Nemačka i Bugarska.

Finalni turnir će se odigrati 3 – 7. jula u Nanđingu u Kini.

Pored Kine na Finalnom turniru će nastupiti i 5 najuspešnijih selekcija sa ukupne tabele posle 15 odigranih utakmica.

Svi mečevi Lige nacija u konkurenciji odbojkašica igraće se od utorka do četvrtka.

Sve utakmice Lige nacija 2019. direktno će prenositi TV Sport klub.