>> GENERALNI SPONZOR

BPS gensp

U Gračanici sinoć odigrana prva zvanična odbojkaška utakmica posle 21 godine

OSS – ODBOJKAŠKI SAVEZ KOSOVA I METOHIJE

Gračanica je sinoć bila domaćin prve zvanične odbojkaške utakmice za seniorke posle 21 godine. Prijateljsku utakmicu su odigrale seniorke domaćeg OK Vidovdan i Radana iz Lebana.

 

 

 

Nakon dve godine takmičenja u Međuregionalnoj ligi Leskovac, u kojoj su sve utakmice odigrale kao gošće, odbojkašice OK Vidovdan iz Gračanice su konačno dobile priliku da svoje odbojkaško umeće pokažu i pred domaćom publikom, koja se okupila, za prilike na Kosovu i Metohiji, u neverovatnom broju. Više od sto gledalaca moglo je da uživa u kvalitetnoj igri, u kojoj su domaće odbojkašice nakon neizvesnog prvog seta, u preostala dva sigurnom igrom utakmicu privele kraju i trijumfovale sa 3:0 (26:24, 25:17, 25:12). Meč su obeležili uspešni smečevi, efektni blokovi, snažni servisi i požrtvovane odbrane, koje su često izazivale uzdahe i aplauze publike, a svoje umeće je dokazala i Katarina Petković iz Vidovdana, koja je proglašena za najbolju odbojkašicu meča.

- Drago nam je da smo, nakon nekoliko neuspelih pokušaja, konačno došli u Gračanicu i odigrali ovu utakmicu sa našim klubom pobratimom, a samim tim i pružili podstrek domaćinu za dalji rad i prosperitet odbojke na Kosovu i Metohiji. Iako rezultat na ovakvim utakmicama nije primaran, mogao je da bude i potpuno drugačiji da na početku drugog seta naš tehničar nije obnovila povredu, pa smo drugi i treći set odigrali oslabljeni, što nikako ne umanjuje pobedu domaćih odbojkašica. Želeo bih ovom prilikom da se zahvalim našim pobratimima iz OK Vidovdan iz Gračanice na izvanredno organizovanoj utakmici i domaćinskom dočeku, kao i brojnoj publici koja je bodrila obe ekipe podjednako, gde su se aplauzi čuli nakon svih lepih poena, bilo da ih je osvojila naša ili domaća ekipa. – naglasio je Dragan Cvetković, trener OK Radan iz Lebana nakon utakmice.

 

 

- Mi kao klub koji okuplja preko 150 devojčica koje treniraju odbojku, nismo do sada imali priliku da naš rad i naše umeće prikažemo pred domaćom publikom. Sve smo zvanične ligaške utakmice od osnivanja kluba, 2014, igrali kao gosti. Uz pomoć naših pobratima iz Lebana, konačno je i u Gračanici odigrana zvanična utakmica za seniorke, prva nakon 1999. i nadamo se da će to ubuduće postati praksa i da će i ostali klubovi dolaziti u Gračanicu. Ovakve utakmice su veliki podrstrek i daju motiv našim devojkama za dalji rad i napredak, a uz to i pomažu da se prebrode sve teškoće sa kojima se naš narod na Kosovu i Metohiji svakodnevno suočava. Želja nam je da sve kategorije koje imamo u našem klubu dobiju šansu da pred svojom publikom prikažu svoje veštine i ulažemo velike napore da to i ostvarimo u narednom periodu. Pohvalio bih i publiku koja je došla u velikom broju i podjednako bodrila obe ekipe. – istakao je Ljubinko Karadžić, predsednik OK Vidovdan iz Gračanice.