>> GENERALNI SPONZOR

BPS gensp

IN MEMORIAM - RAJKO PETROV KIJAC

 

IN MEMORIAM

 

 

RAJKO PETROV KIJAC

(27. 11. 1936. – 26. 01. 2015.)

 

Rajko Petrov Kijac, poznati odbojkaški radnik, nekadašnji član predsedništva Odbojkaškog saveza Jugoslavije, predsednik Odbojkaškog saveza Vojvodine, predsednik OK Vojvodina iz Novog Sada, preminuo je danas u 79. godini, posle kraće i teške bolesti.

Odbojku je počeo da igra 1952. u Beogradu, a zatim nastavio u Kleku, gde je 1958. položio ispit za odbojkaškog sudiju. Rajko Kijac je bio trener muške ekipe Kleka do 1971, a zatim i tehnički rukovodilac GIK Banata, koji je 1972. osvojio titulu prvaka Jugoslavije.

Po dolasku u Novi Sad, od 1979. godine, Rajko Kijac je bio predsednik OK Vojvodina, zatim generalni sekretar kluba i predsednik Skupštine kluba. U tom periodu Vojvodina je osvojila deset titula prvaka države, šest titula pobednika nacionalnog Kupa, dva puta treće mesto u Kupu šampiona i treće mesto u Kupu pobednika kupova.

Rajko Kijac je dvadeset godina bio član predsedništva Odbojkaškog saveza Jugoslavije i direktor marketinga OSJ.

Po završetku profesionalne karijere, Rajko Kijac je izdao knjigu „Od blata do zlata“, a od 2009. i predsednik Odbojkaškog saveza Vojvodine. Dobitnik je mnogobrojnih priznanja, među kojima je i „zlatna plaketa OSS“ i „Statua velikana“ OK Vojvodina.

Komemorativni skup povodom smrti Rajka Petrova Kijca biće održan u sredu, 28. januara u 10,30 časova u Amfiteatru SPC „Vojvodina“ u Novom Sadu. Rajko Kijac će biti sahranjen u sredu u Kleku, a vreme sahrane će naknadno biti saopšteno.