>> GENERALNI SPONZOR

BPS gensp

IN MEMORIAM - Branislav Otić

IN MEMORIAM

 

Branislav Otić

(1. 1. 1943 – 3. 3. 2014)

 

Branislav Otić, istaknuti odbojkaški radnik i dugogodišnji igrač Odbojkaškog kluba Vojvodina, preminuo je jutros u Novom Sadu, u 72. godini, posle duge i teške bolesti.

Branislav Otić je rođen 1943. godine u Đurđevu. Kao dečak je najpre u Sremskim Karlovcima želeo da igra fudbal, a zatim je zavoleo odbojku, koju je počeo da igra u Novom Sadu 1959, gde je često gledao Uroša Ribarića i Duška Popovića, koji mu je bio prvi trener. Do 1973. bio je u jednom istom klubu, koji se zvao različito: Partizan, Željezničar, Student i Vojvodina. On je bio pripadnik, kasnije i kapiten legendarne generacije, koja je stvarala modernu odbojku u Novom Sadu. Počeo je u Vojvođanskoj ligi, a završio u Prvoj saveznoj ligi. Ostao je upamćen kao kapiten ekipe, koja je potpuno neočekivano obezbedila plasman u elitu. Po odlasku iz Vojvodine igrao je još pet godina u Futogu, za svoju dušu.

Nakon toga, postao je sekretar kluba prihvativši se tako velikog posla, jer u to vreme nije postojala klupska operative. Potpuno zasluženo, osamdesetih je postao i generalni sekretar. Jedan mandat bio je i predsednik Izvršnog odbora, a gotovo sve vreme i član upravnih tela, Skupštine i predsednik sekcije veterana. Za Branislava Otića se zna da je stoički izdržao sve promene u klubu: od imena, do igrača, trenera, članova Uprave, predsednika... Nije propuštao utakmice u Novom Sadu, a često ni one u gostima. Nije pomišljao da odustane i odstupi ni onda kada su nemaština i siromaštvo terali suze na oči. A isto tako se radovao najvećim uspesima. Odbojka mu je bila i ostala životna saputnica i miljenica, jedino njoj nije mogao ništa da odbije, niti da je bilo u čemu izneveri. Bio je izuzetno ponosan i zadovoljan time što je Vojvodina postala velika. Radeći u svom omiljenom klubu video je svet, upoznao ljude, stekao mnogo prijatelja. Uvek je bio potpuno siguran da je uradio dobru stvar kada je izabrao odbojku i Vojvodinu. I ostao im veran i privržen do poslednjeg dana.

Branislav Otić biće sahranjen u četvrtak, 06. marta na Novosadskom groblju. Vreme sahrane će naknadno biti saopšteno.