>> GENERALNI SPONZOR

BPS gensp

Legende žive zauvek

In memoriam

U svečanoj sali Skupštine Grada Kraljeva danas je održana komemorativna sednica povodom smrti Dušana Boškovića.

 

 

Članovi porodice, veliki broj prijatelja, Kraljevčana i gostiju, oprostio se od Dušana Boškovića, legendarnog odbojkaša i trenera kraljevačke Ribnice. Status legende obezbedio je za života, jer je bio rodonačelnik kraljevačke odbojke, koja je istinski brend grada na Ibru. Posle minuta ćutanja, usledilo je i obraćanje Mila Mitrovića, predsednika Skupštine Odbojkaškog kluba Ribnica.

-     Pretrpeli smo veliki gubitak i ništa više neće biti isto bez našeg Bola. Bio je uz odbojku i svoju Ribnicu do poslednje sekunde života, pratio treninge, utakmice, nervirao se zbog ispadanja iz elite, savetovao, bio aktivniji od mnogih koji danas sedimo ovde. Izgradio je klub po kome se Kraljevo prepoznaje i naša dužnost i obaveza je da sledimo njegov pravac, njegove ideje i da čuvamo ono što je Dušan Bošković dao za ovaj sport, naš klub i grad. – drhtavim glasom naglasio je Mile Mitrović.

Od Dušana Boškovića su se oprostili njegovi bivši igrači, saradnici, ali i ljudi iz drugih sportova koji su ga izuzetno cenili i voleli. U ime Sportskog saveza Grada Kraljeva prisutnima se obratio Milan Matijević.

-     Bole je živeo sa klubom u srcu, svoje Kraljevo je trajno ukrasio i zakitio odbojkaškim sportom. Živeo je sa vrlinama poštenog čoveka, kroz život hodao čista obraza i uzdignuta čela, uživao je veliki ugled u regionalnim i nacionalnim odbojkaškim i sportskim organizacijama. Njegov lik ćemo trajno pamtiti, a za sve što je učinio za kraljevački sport, za kraljevačku odbojku neka mu je hvala. – napomenuo je Milan Matijević.

U velikoj sali gradske Skupštine bila su prisustna mnoga poznata imena iz sveta odbojke, svi potekli iz radionice velikog Dušana Boškovića.

-     Učio si nas da budemo čvrsti, da koračamo uspravno, radimo najbolje što možemo. Bio si uz nas uvek, bodrio nas, očinski savetovao i sve to imalo je uticaja na naš dalji životni, ne samo odbojkaški put. Ostali smo bez oca, ali pamtićemo tvoje delo, tvoje reči i prenositi to generacijama koje dolaze. – u emtovnom obraćanju je naglasio Milan Žarković, bivši odbojkaš, trener, selektor, jedan od onih koje je oblikovao Dušan Bošković.

Dušan Bošković je, po sopstvenoj želji, sahranjen na groblju Kruševlje kod Zmajevačke škole u Ribnici.