>> GENERALNI SPONZOR

BPS gensp

IN MEMORIAM  - DUŠAN BOŠKOVIĆ – BOLE

IN MEMORIAM
 
DUŠAN BOŠKOVIĆ – BOLE
 
(14. 02. 1936. – 05. 07. 2018.)
 
U Kraljevu je, posle kraće bolesti, u 82. godini preminuo Dušan Bošković – Bole, rodonačelnik kraljevačke odbojke. Za života je postao legenda kraljevačkog sporta, osnivač, prvi igrač i trener kraljevačke Ribnice, vizionar, stvaralac, čovek koji je celog sebe dao za sport, pogotovo odbojku kojoj je bio odan do poslednje sekunde života.
Uvek je posebno isticao period stvaranja kluba, u kome je proveo svoj život, prve utakmice na ribničkoj ledini, prve pobede na turniru u Bogutovcu, kada je Bole sa saigračima osvojio kao nagradu odbojkašku loptu. Sledili su novi uspesi, Srpska liga, Druga liga, ulazak u elitu 1974. godine, osvajanje Kupa SFRJ 1978, prvi izlazak na međunarodnu scenu. Iz „radionice“ velikog Dušana Boškovića izašla je plejada vrhunskih odbojkaša, kasnije trenera, odbojkaških sudija, a nadasve velikih ljudi. Dušan Bošković je u karijeri bio trener u Modriči, Smederevu, Novom Pazaru, Kruševcu i ostavio nemerljiv doprinos razvoju odbojke u tim sredinama. Bio je selektor mlađih reprezentativnih selekcija u vreme velike Jugoslavije, učestvovao u osnivanju Opštinskog odbojkaškog saveza Kraljevo, sudijske i trenerske organizacije, kasnije i regionalnog saveza sa sedištem u gradu na Ibru. Ljubav prema odbojci preneo je na svoju decu, ćerku Lidiju i sina Aleksandra, sada uspešnog trenera.
Nebeski odbojkaški stroj postaje sve kompletniji, dok je kraljevačka odbojka mnogo izgubila i nikada više ništa neće biti isto bez legendarnog čika Bola.
Mesto i vreme sahrane Dušana Boškovića biće objavljeno naknadno.
Sportski savez Kraljeva organizovaće komemoraciju povodom smrti Dušana Boškovića u subotu, 7. jula u 10.00 časova u Skupštini Grada Kraljeva.