>> GENERALNI SPONZOR

BPS gensp

IN MEMORIAM - SANJA VUJISIĆ

IN MEMORIAM

 

 

SANJA VUJISIĆ

 

(23. 12. 1961. – 27. 11. 2018.)

 

Sanja Vujisić, dugogodišnji novinar Sportske redakcije RTS, preminula je u utorak u Beogradu posle duge i teške bolesti u 57. godini.

Bila je prva žena koja se u Sportskoj redakciji pojavila kao prezenter sporta u Dnevniku i emisijama specijalizovanim za fudbal kao što je bio „Top sport“. Više od 20 godina pravila je rubrike za Indirekt, Sportski pregled, Svet sporta i Olimpijske krugove. Uređivala je i vodila specijalizovane emisije o Svetskim prvenstvima u fudbalu, Olimpijskim igrama, kao i Novogodišnje emisije.

Ostaće upamćena po brojnim intervjuima sa vrhunskim sportistima, trenerima i predstavnicima evropskih federacija. Rođena Beograđanka, govorila je 4 strana jezika, a savršeno znanje italijanskog stekla je na Univerzitetu Dante Aligijeri u Rimu.

Sanja Vujisić izveštavala je iz Barija i Tokija 1991. godine, kada je FK Crvena zvezda osvojila titule Kupa Šampiona i Interkontinentalnog Kupa. U Atini 1995. bila je reporter na Evropskom prvenstvu u odbojci. Tom prilikom naša reprezentacija osvojila je bronzanu medalja i krenula putevima uspeha o kojima je Sanja izveštavala svih ovih godina. Uređivala je i vodila specijalizovanu emisiju „Odbojka sad“.

Sanja Vujisić je dobitnik nagrade „Branka Prelević“ Udruženja sportskih novinara Srbije 2016.

Sanja Vujisić je radila punih 27 godina u Sportskoj redakciji Televizije Beograd.