>> GENERALNI SPONZOR

BPS gensp

In memoriam - Ispraćaj Radovana Dabića

IN MEMORIAM – RADOVAN DABIĆ

 

Uvek je želeo više i bolje. Bio je veliki sportsmen, zaljubljen u magičnu igru na mreži. Veliki čovek, suprug, otac... Rođeni pobednik, borac... Čak i u najvažnijem i najtežem meču verovao je do kraja u pozitivan ishod. Ali, u životnim utakmicama sudije su često nepravedne, sviraju kraj i uzimaju one najbolje.

 

 

 

Istinsku odbojkašku legendu, velikog igrača i trenera, Radovana Dabića, ispratili su na večni počinak, u subotu 28. oktobra, njegova porodica, najmiliji, prijatelji, sportisti, sportski radnici, predstavnici Saveza, Grada, pokrajine i mnogi drugi. Amfitetar SPC „Vojvodina“, bio je premali da primi sve one koji su došli da mu odaju počast na komemoraciji. Prisutni su uz kratki film, koji su upriličili Miroslav Vislavski i Jovan Čiča, mogli još jednom da vide i čuju Rašu, kako sa velikim žarom priča o odbojci. O Dabićevom opusu govorio je Dragan Nišić, v.d. predsednika Skupštine Odbojkaškog kluba Vojvodine NS seme, nakon čega su uspomene na Rašu kao igrača i trenera evocirali i Zoran Gajić, predsednik Odbojkaškog saveza Srbije i Slobodan Boškan, predsednik Sportskog saveza Vojvodine.
Još veća reka ljudi slila se na novosadsko Novo groblje da isprati Radovana Dabića. Smenjivale su se počasne straže, odbojkaške postave, koje su činili njegovi najmiliji, sportski prijatelji, odbojkaši, nekadašnji saigrači i igrači. U ime OK Vojvodina obratio se nekadašnji direktor Miroslav Vislavski, dok je u ime drugara govorio Miroslav Vasin.