>> GENERALNI SPONZOR

BPS gensp

In memoriam - Luka Milinković

IN MEMORIAM

 

 

 

LUKA MILINKOVIĆ

(01. 03. 2004 – 29. 07. 2017)

 

Luka Milinković, koji je u novoj sezoni 2017/2018 trebalo da ponese dres mlađih selekcija Vojvodine NS seme, tragično je u 13. godini života preminuo u subotu, 29.jula, na Braču, utopivši se prvog dana letovanja u more.

Luka Milinković rođen je 1. marta 2004. godine u Florijanapolisu, u Brazilu. Sin je Novosađanke Jelene i legendarnog argentinskog odbojkaša Markosa Milinkovića. Živeo je u glavnom gradu pokrajine. Geni su ga vrlo brzo usmerili ka sportu, trenirao je najpre tenis, a prošle godine krenuo je i definitivno očevim stopama, te je 6. avgusta 2016. potpisao pristupnicu za Odbojkaški klub Vojvodina NS seme. Bila je to i njegova prva registracija. Kako je bio izuzetno mlad, a bila mu je potrebna adekvatna odbojkaška škola, počeo je da trenira u Odbojkaškom klubu Voša, sa kojim Vojvodina NS seme ima saradnju. Sa Vošom je igrao Gradsku pionirsku ligu.

Ovog leta bio je učesnik odbojkaškog kampa u Bečeju, gde je pokazao talenat. U novoj sezoni trebalo je da igra za pionirsku selekciju Vojvodine NS seme.

Vreme i mesto sahrane biće naknadno objavljeno.