>> GENERALNI SPONZOR

BPS gensp

Crvena zvezda 9. decembra u Švajcarskoj – NIS Spartak 10. decembra dočekuje Rumunke

SENIORKE – KUP CEV 2016.

 

U osmini finala Kupa CEV 2016. u konkurenciji odbojkašica nastupiće dve ekipe iz Srbije: Crvena zvezda i NIS Spartak iz Subotice. Crvena zvezda će u prvom meču gostovati u Švajcarskoj. Meč Volej Kenic – Crvena zvezda odigraće se 9. decembra od 19,30 časova u Bernu, a revanš je na programu 15. decembra od 20,00 časova u dvorani USC „Voždovac“ na Banjici, u Beogradu. NIS Spartak iz Subotice će u prvoj utakmici osmine finala dočekati rumunsku Stincu iz Bakaua, 10. decembra od 19,00 časova u dvorani Dudova šuma u Subotici. Revanš utakmica će se odigrati 17. decembra od 16,00 časova po našem vremenu u Rumuniji.

Po propozicijama CEV, ukoliko ekipe osvoje isti broj bodova posle dve utakmice, ukupnog pobednika će odlučiti „zlatni set“. Za pobede od 3:0 i 3:1 dobijaju se 3 boda, a ukoliko je rezultat 3:2, pobednik dobija 2, a poraženi 1 bod.

Crvena zvezda će u četvrtfinalu, ukoliko eliminiše Volej Kenic, igrati protiv pobednika duela Galatasaraj Istanbul (Turska) – Gent (Belgija), dok će NIS Spartak u četvrtfinalu, ako eliminiše Stincu Bakau, igrati protiv pobednika dvomeča Dinamo Krasnodar (Rusija) – Linamar Bekeščaba (Mađarska). Utakmice četvrtfinala Kupa CEV 2016. na programu su 20. i 27. januara.