>> GENERALNI SPONZOR

BPS gensp

U Kupu CEV Srbiju će predstavljati NIS Spartak iz Subotice, Crvena Zvezda u obe konkurencije, i još 12 igračica i igrača i 4 trenera i 7 sudija

SENIORKE I SENIORI – KUP CEV 2016.

 

U Kupu CEV 2016. nastupiće tri kluba iz Srbije: NIS Spartak iz Subotice i Crvena zvezda u ženskoj i Crvena zvezda u muškoj konkurenciji. Pored 3 kluba, Srbiju će predstavljati i i još 12 igračica i igrača i 4 trenera, koji će nastupiti u 11 klubova iz 9 zemalja (Italija, Rusija, Francuska, Turska, Poljska, Švajcarska, Grčka, Mađarska, Finska) i 7 sudija.

 

U konkurenciji odbojkašica, NIS Spartak iz Subotice igraće u šesnaestini finala (28. oktobar i 11. novembar) Kupa CEV 2016. protiv TVT Almeloa iz Holandije. Prvi meč će se odigrati u Subotici (28. oktobar), a revanš u Holandiji (11. novembar). Trijumf protiv Almeloa, doneo bi NIS Spartak plasman u osminu finala (9. i 16. decembar) protiv pobednika duela Stinca Bakau (Rumunija) – Apolon Limasol (Kipar). Ukoliko izgube od Holanđanki, Subotičanke će takmičenje nastaviti u šesnaestini finala (9. i 16. decembar) Kupa Izazivača 2016, protiv pobednika duela 2. kola: Steinkjer (Norveška) – Rovaniemi (Finska).

Odbojkašice Crvene zvezda igraće u šesnaestini finala (27. oktobar i 10. novembar) Kupa CEV 2016. protiv češkog Kralovog Pola iz Brna. Prvi meč će se odigrati u Češkoj, a revanš u Beogradu. Ukoliko eliminišu Čehinje, “crveno – bele” će u osmini finala (9. i 16. decembar) igrati protiv pobednika dvomeča Volej Kenic (Švajcarska) – HPK Hamenlina (Finska). Ukoliko ne uspe da se plasira u osminu finala Kupa CEV, Crvena zvezda će takmičenje nastaviti u šesnaestini finala (9. i 16. decembar) Kupa Izazivača 2016, protiv pobednika duela 2. kola: CSM Bukurešt (Rumunija) – Jedinstvo Brčko (Bosna i Hercegovina).

U konkurenciji odbojkaša, Crvena zvezda će u šesnaestini finala igrati protiv VaLePa Sastamale iz Finske. Prvi meč će se odigrati 4. novembra u Finskoj, dok će se revanš odigrati u Beogradu 17. novembra. Ukoliko eliminiše Fince, Crvena zvezda će u osmini finala (2. i 16. decembar) igrati protiv pobednika duela Antverpen (Belgija) – Foinikas Siros (Grčka). Ukoliko izgube od Finaca, “crveno – beli” će takmičenja nastaviti u šesnaestini finala (2. i 16. decembar) Kupa Izazivača 2016. protiv pobednika duela 2. kola Kupa Izazivača: Anortozis Famagusta (Kipar) – Hapoel Kfar Saba (Izrael).

 

KUP CEV 2016:

ODBOJKAŠI (6 igrača i 2 trenera):

Aleksandar Atanasijević (Sir Sejfti Sikoma Peruđa, Italija), Aleksa Brđović (Gasprom Ugra Surgut, Rusija), Dejan Radić, Dušan Petković i Igor Kolaković (Kan, Francuska), Milan Katić (Galatasaraj Istanbul, Turska), Enes Duštinac (US Lozana, Švajcarska), Duško Nikolić (Foinikas Siros, Grčka).

 

ODBOJKAŠICE (6 igračica i 2 trenera):

Maja Savić i Adela Helić (Polski Cuker Mušina, Poljska), Ana Lazarević i Branko Kovačević (Olimpijakos Pirej, Grčka), Tatjana Matić i Saša Nedeljković (Linamar Bekeščaba, Mađarska), Dubravka Rakić (LP Salo, Finska), Jovana Gogić (Volej Kenic, Švajcarska).

 

U Kupu CEV 2016. sudiće 7 sudija iz Srbije: Dejan Rogić, Predrag Balandžić, Nenad Davidović, Aleksandar Petrović, Svetlana Zotović, Svetlana Simić i Vladimir Cvetković.