>> GENERALNI SPONZOR

BPS gensp

Verona u Kraljevu

SENIORI – KUP CEV 2018.

 

U prvoj rundi (1/16 finala) Kupa evropske odbojkaše konfederacije (CEV), kraljevačka Ribnica će, u sredu od 19 sati na parketu nove hale sportova u Kraljevu, snage odmeriti protiv italijanske Kalcedonije iz Verone, koju sa klupe predvodi naš proslavljeni igrač i aktuelni selektor Nikola Grbić.
Kraljevčani u ovaj meč ulaze sa podmlađenim sastavom i potpuno renoviranom ekipom, u odnosu na prošlogodišnji tim koji je izborio izlazak na evropsku scenu, pa uloga apsolutnog favorita pripada gostima iz Italije.

 

 

 

 

- Igramo protiv jedne od najkvalitetnijih ekipa u ovom takmičenju koja u svom sastavu ima nekoliko prekaljenih internacionalaca. Pokušaćemo da pružimo dostojan otpor timu našeg Nikole Grbića i da ljubiteljima odbojke iz grada na Ibru pružimo istinski spektakl – kaže Boško Mačužić, trener Ribnice.

Popularnim kraljevačkim „musketarima“ ovo je 12 izlazak na evropsku odbojkašku scenu i do sada su u 35 mečeva ostavarili učinak od 20 pobeda i 15 poraza.

- Za naš mladi tim ovo će biti veliko iskustvo, ali i privilegija da odigramo utakmicu protiv renomiranog rivala – dodaje kapiten Gavra Medurić, pozivajući navijače da u što većem broju večeras dođu u novu halu sportova kraj Ibra.

Revanš meč u Veroni biće odigran 20. decembra, a pobednik ovog dvomeča u narednom kolu sastaće se za boljim iz duela između češke Dukle iz Libereca i bugarskog Neftohimika iz Burgasa.

HUMANO

Utakmica između Ribnice i Verone imaće i humanitarni karakter, pošto će deo prihoda od prodatih ulaznica biti uplaćen kao pomoć za lečenje šestogodišnjeg Todora Glišića iz Kraljeva koji boluje od cerebralne paralize. Inicijativu su pokrenuli članovi učeničkog parlamenta ovdašnje Ekonomsko-trgovinske škole, a podržali su je njihovi drugari iz drugih srednjih škola kao i OK Ribnica.