>> GENERALNI SPONZOR

BPS gensp

Srbija u drugoj fazi SP može da igra u Milanu, Bolonji, Sofiji ili Varni !

SENIORI – XIX SP 2018.

 

FIVB je saopštio sistem takmičenja na Svetskom prvenstvu odbojkaša, po kome se do poslednjeg dana takmičenja preliminarne faze neće znati ni približno sastavi grupa II faze. Po formuli takmičenja, u zavisnosti od plasmana u C grupi, Srbija može u II fazi da igra u Milanu, Bolonji, Sofiji ili Varni ! Ukoliko Srbija bude prvoplasirana, igraće u C grupi, u Sofiji. Ukoliko osvoji drugo mesto putovaće u H grupu u Varnu, u Bugarsku. Osvajanjem trećeg mesta, Srbija će obezbediti mesto u F grupi u Bolonji, u Italiji, a ukoliko bude četvrta, u II fazi će igrati u Milanu, u Italiji.

 

 

 

 

Muška seniorska reprezentacija Srbije igraće u C grupi XIX SP 2018. u Bariju sa Rusijom, SAD, Australijom, Tunisom i Kamerunom.

Svetsko prvestvno će otvoriti organizatori utakmicama koje će se odigrati 9. septembra: Italija na Foro Italiku u Rimu protiv Japana, i Bugarska u Dvorcu kulture i sporta u Varni protiv Irana.

Svetsko prvenstvo odbojkaša odigraće se 10 – 30. septembra u Sofiji (Arena Armejec, 12 000), Varni (Dvorac sporta i kulture, 6000) i Ruseu (Bulstrad arena, 5100) u Bugarskoj, i Bariju (Palaflorio, 5080), Bolonji (Unipol arena, 11 000), Firenci (Nelson Mandela forum, 7500), Milanu (Forum di Asađo, 12 657), Rimu (Foro Italiko, 11 000) i Torinu (Pala Alpitur, 15 657) u Italiji.

 

SENIORI – XIX SP 2018. – SASTAVI GRUPA:

C GRUPA – BARI, ITALIJA:

SAD, RUSIJA, SRBIJA, AUSTRALIJA, TUNIS, KAMERUN

 

A GRUPA – FIRENCA, ITALIJA:

ITALIJA, ARGENTINA, JAPAN, BELGIJA, SLOVENIJA, DOMINIKANSKA REPUBLIKA

 

B GRUPA – RUSE, BUGARSKA:

BRAZIL, KANADA, FRANCUSKA, EGIPAT, KINA, HOLANDIJA

 

D GRUPA – VARNA, BUGARSKA:

BUGARSKA, POLJSKA, IRAN, KUBA, FINSKA, PORTORIKO

 

24 selekcije su podeljene u 4 grupe sa po 6 timova. Po dve grupe će biti u Italiji i Bugarskoj. Posle 6 odigranih kola, plasman u drugu rundu izboriće po 4 najbolje selekcije iz 4 grupe, koje će u II fazu preneti sve bodove osvojene na 5 utakmica u I fazi.

U II fazi, 16 ekipa biće podeljeno u 4 grupe, po 2 u Italiji i Bugarskoj i igraće se ponovo po jednokružnom bod sistemu (svako sa svakim).

 

II FAZA (21 – 23. SEPTEMBAR):

E GRUPA – MILANO, ITALIJA:

A 1, B 2, A 3, C 4

 

F GRUPA – BOLONJA, ITALIJA:

B 1, A 2, C 3, D 4

 

G GRUPA – SOFIJA, BUGARSKA:

C 1, D 2, B 3, A 4

 

H GRUPA – VARNA, BUGARSKA:

D 1, C 2, D 3, B 4

 

Plasman u III fazu takmičenja izboriće pobednici 4 grupe, kao i 2 najbolje drugoplasirane selekcije.

Mečevi III faze odigraće se u dvorani PalaAlpitur u Torinu. Šest reprezentacija biće žrebom svrstane u 2 grupe sa po 3 tima i igraće po jednostrukom bod sistemu.

Plasman u polufinale izboriće po 2 selekcije iz obe grupe.