>> GENERALNI SPONZOR

BPS gensp

Testirano više od 200 pionira iz 45 klubova

PIONIRI

 

U dvorani OSC „Đorđe Predin Badža“ u Bečeju održan je seedmi trening kandidata za mušku pionirsku reprezentaciju Srbije, uz učešće 18 pionira iz 5 klubova. Dr Bogdan Sretenović, predsednik UOTS, član IO OSS, sportski direktor OSS sa posebnim zaduženjima za mušku pionirsku, kadetsku i juniorsku reprezentaciju Srbije, rukovodio je testiranjem, koje su obavili Ognjen Bulić, prvi trener pionira Srbije, Bojan Mihajlović, drugi trener pionira Srbije, i dr Ljuban Martinović, lekar svih nacionalnih selekcija.

 

 

 

 

Testirano je 18 pionira iz 5 klubova: Futog, Proleter iz Zrenjanina, Bečej, Sombor i Kikinda.

 

 

 

Kao i na prethodnih šest testiranja, po završetku treninga dr Bogdan Sretenović, predsednik UOTS, član IO OSS, sportski direktor OSS sa posebnim zaduženjima za mušku pionirsku, kadetsku i juniorsku reprezentaciju Srbije održao je konsultacije sa trenerima, uz video prezentaciju na temu „Poboljšanje fizičke i tehničke pripreme mladih odbojkaša“, sa ciljem da se unificira tehnika kod mladih odbojkaša.

Na sedam do sada održanih treninga, u Beočinu (26 pionira iz 8 klubova), Nišu (11 pionira iz 3 kluba), Kragujevcu (20 pionira iz 6 klubova), Gornjem Milanovcu (32 pionira iz 5 klubova), Smederevu (41 pionir iz 5 klubova), Beogradu (58 pionira iz 13 klubova) i Bečeju (18 pionira iz 5 klubova), testirano je ukupno 206 pionira iz 45 klubova.

Odbojkaški savez Srbije, u saradnji sa regionalnim odbojkaškim organizacijama, organizuje treninge i testiranja kandidata za mušku pionirsku reprezentaciju Srbije. Okupljanje pionira se organizuje sa ciljem da se stekne što bolji uvid u mogućnosti igrača rođenih 2003, 2004. i 2005, kao i određivanja šireg spiska kandidata za takmičenja u narednoj godini.