>> GENERALNI SPONZOR

BPS gensp

Određeni zvaničnici za II rundu kvalifikacija– Aleksandar Petrović u Turskoj

JUNIORKE – EVROPSKE KVALIFIKACIJE ZA XIX SP 2017.

Evropska odbojkaška konfederacija, CEV, saopštila je službena lica za turnire II runde kvalifikacija za XIX SP 2017. u konkurenciji juniorki, koji će se odigrati u Poljskoj i Turskoj 18 – 21. maja. Aleksandar Petrović, međunarodni sudija iz Srbije, delegiran je za mečeve u Turskoj.

 

 

 

 

U E grupi u Vijelički, u Poljskoj (19 – 21. maj), igraće Nemačka, Belgija, Bugarska i Poljska, a u F grupi u Turskoj nastupiće Rusija, Holandija, Hrvatska i Turska.

Plasman na SP izboriće pobednici grupa.

XIX SP 2017. u konkurenciji juniorki (do 20 godine, 1998. i mlađe) odigraće se od 7. – 16. jula u Boki del Rio i Kordobi, u Meksiku.

Na Prvenstvu će igrati 16 reprezentacija, a plasman su do sada, pored Meksika, izborili Srbija, Italija, Dominikanska Republika, Brazil, Kina i Japan. Na SP će igrati po 2 selekcije iz svake Konfederacije, kao i 5 selekcija na osnovu FIVB rang liste.

 

JUNIORKE – EVROPSKE KVALIFIKACIJE ZA XIX SP 2017. – II RUNDA (18 – 21. MAJ):

E GRUPA – VIJELIČKA, POLJSKA (19 – 21. maj):

POLJSKA, NEMAČKA, BELGIJA, BUGARSKA

 

Supervizor CEV: Rit Oms (NED). Sudijski delegat: Aziz Jener (TUR). Sudije: Slobodan Kovačević (MNE), Aleksis Fuentes Barasa (ESP), Jorgos Papajorgu (GRE), Karin Zahorcova (CZE).

 

F GRUPA – TURSKA (mesto će naknadno biti određeno):

TURSKA, RUSIJA, HOLANDIJA, HRVATSKA

 

Supervizor CEV: Banu Džan Šurman (LIE). Sudijski delegat: Gžergorž Jasina (POL). Sudije: Aleksandar Petrović (SRB), Mari Katrin Bulanže (BEL), Vladimir Pajevski (UKR), Ilarija Vanji (ITA).

 

Plasman na SP izboriće pobednici grupa.

XIX SP 2017. u konkurenciji juniorki (do 20 godine, 1998. i mlađe) odigraće se od 7. – 16. jula u Boki del Rio i Kordobi, u Meksiku.

Na SP će igrati igračice do 20 godina, rođene 1998. i mlađe.

Ženska juniorska reprezentacija Srbije igraće četvrti put uzastopno, odnosno sedmi put u istoriji na Svetskim prvenstvima.

Više informacija možete pronaći na: http://www.ossrb.org/juniorke/news/juniorke