>> GENERALNI SPONZOR

BPS gensp

Juniorke Srbije sedmi put na Svetskom prvenstvu – plasman ostvaren na osnovu FIVB rang liste

JUNIORKE – XIX SP 2017.

Ženska juniorska reprezentacija Srbije igraće četvrti put uzastopno, odnosno sedmi put u istoriji na Svetskim prvenstvima, i to na osnovu 5. mesta na FIVB rang listi, a plasman na SP je izborila i četvrtoplasirana Italija, saopštio je danas CEV posle žreba Evropskih kvalifikacija. XIX SP 2017. u konkurenciji juniorki (do 20 godine, 1998. i mlađe) odigraće se od 7. – 16. jula u Boki del Rio i Kordobi, u Meksiku.

 

 

Na Prvenstvu će igrati 16 reprezentacija, a plasman su do sada, pored Meksika, izborili Srbija i Italija iz Evrope, Dominikanska Republika, Brazil, Kina i Japan. Na SP će igrati po 2 selekcije iz svake Konfederacije, kao i još 5 selekcija na osnovu FIVB rang liste.

Kvalifikacioni turniri u Evropi (CEV) će se odigrati od 5. – 8. januara (I runda) i od 18. – 21. maja (II runda).

Ženska juniorska reprezentacija Srbije (SCG, YUG) do sada je šest puta igrala na Svetskim prvenstvima: 1997. u Poljskoj (deveto mesto), 1999. u Kanadi (deveto mesto), 2005. u Turskoj (drugo mesto, srebrna medalja), 2011. u Peruu (13. mesto), 2013. u Češkoj (sedmo mesto) i 2015. u Porotriku (peto mesto).

JUNIORKE – EVROPSKE KVALIFIKACIJE ZA XIX SP 2017. – I RUNDA (5. – 8. JANUAR):

A GRUPA – LETONIJA:

LETONIJA, NEMAČKA, HRVATSKA, DANSKA

B GRUPA – TURSKA:

TURSKA, BUGARSKA, FINSKA, AUSTRIJA

C GRUPA – RUMUNIJA:

RUMUNIJA, FRANCUSKA, HOLANDIJA, ESTONIJA

D GRUPA – PORTUGALIJA:

PORTUGALIJA, BELGIJA, POLJSKA

 

Plasman u II rundu izboriće pobednici grupa i 3 najuspešnije drugoplasirane selekcije. S obzirom da će u D grupi igrati 3 ekipe, poredak drugoplasiranih ekipa će se određivati na osnovu rezultata protiv 1. i 3. ekipe.

 

II RUNDA (18. – 21. MAJ):

E GRUPA: POBEDNIK A GRUPE, POBEDNIK D GRUPE, 2. NAJBOLJA DRUGOPLASIRANA SELEKCIJA, NAJBOLJA DRUGOPLASIRANA SELEKCIJA

 

F GRUPA: RUSIJA, POBEDNIK C GRUPE, POBEDNIK B GRUPE, 3. NAJBOLJA DRUGOPLASIRANA SELEKCIJA

 

Plasman na SP izboriće pobednici grupa.

XIX SP 2017. u konkurenciji juniorki (do 20 godine, 1998. i mlađe) odigraće se od 7. – 16. jula u Boki del Rio i Kordobi, u Meksiku.