>> GENERALNI SPONZOR

BPS gensp

Kompjuteri na poklon Domovima za decu iz Sremčice, Sremske Kamenice i Subotice – nagrađeni najbolji u 2013. – predstavljen kalendar “90 godina odbojke u Srbiji”

OSS – NOVOGODIŠNJI KOKTEL “NA KRAJU GODINE”

Odbojkaški savez Srbije je danas u beogradskom hotelu “Metropol Palas” organizovao Novogdišnji koktel “Na kraju godine”, na kojem su dodeljeni Trofeji “Odbojka spaja”, “Budućnost pripada njima” i Trofeji za najbolju odbojkašicu i odbojkaša i najbolju odbojkašicu i odbojkaša na pesku.

 

 

 

U prisustvu velikog broja uvaženih gostiju, kompletne ženske i muške reprezentacije Srbije, kao i predstavnika medija, goste je pozdravio Aleksandar Boričić, predsednik OSS.

 

 

 

 

Odbojkaški savez Srbije je dodelio dve “Specijalne plakete” za dugogodišnju uspešnu saradnju Elektroprivredi Srbije i Saobraćajnom preduzeću Lasta. Aleksandar Boričić, predsednik OSS, predao je plaketu prof. dr Aci Markoviću, predsedniku Nadzornog odbora EPS. Slobodan Milošević, generalni sekretar OSS, predao je plaketu Veliboru Sovroviću, generalnom direktoru SP Lasta.

U okviru socijalnog i društveno – odgovornog ponašanja, Odbojkaški savez Srbije je sa Kompanijom “Vip mobile” pokrenuo projekat ”Odbojka spaja”. Prvi put su danas dodeljeni Trofeji “Odbojka spaja”.

 

 

Zoran Avramović, direktor marketinga OSS, predao je Trofej Branki Letici, direktoru marketinških i korporativnih komunikacija Kompanije “Vip mobile”.

 

 

Nenad Golijanin, prvi potpredsednik OSS, predao je nagradu Svetlani Smiljanić, članu Izvršnog odbora Kompanije “Wiener Stadtische osiguranje” za projekat “Sportski čas – Ispravi se !”.

 

 

Maja Ognjenović, kapiten ženske seniorske reprezentacije Srbije, Trofej je predala Milki Milovanović Minić, direktoru Doma za decu i omladinu ometenu u razvoju “Sremčica”.

 

 

IZJAVA MILKE MILOVANOVIĆ MINIĆ

 

 

Dragan Stanković, kapiten muške seniorske reprezentacije Srbije, predao je nagradu Zdravku Kruniću, predstavniku “Dečjeg sela” iz Sremske Kamenice.

 

 

IZJAVA ZDRAVKA KRUNIĆA, PREDSTAVNIKA “DEČJEG SELA” IZ SREMSKE KAMENICE

 

 

Aleksandar Vladisavljev, prvi trener ženske seniorske reprezentacije Srbije u Evropskoj ligi 2013, predao je Trofej “Odbojka spaja” Kseniji Šokčić, predstavniku Doma za decu ometenu u razvoju “Kolevka” iz Subotice.

 

 

IZJAVA KSENIJE ŠOKČIĆ, PREDSTAVNIKA DOMA “KOLEVKA” IZ SUBOTICE

 

Branka Letica, direktor marketinških i korporativnih komunikacija Kompanije “Vip mobile”, predala je kompjutere na poklon predstavnicima dečjih ustanova iz Sremčice, Sremske Kamenice i Subotice.

Trofej “Budućnost pripada njima” u 2013. dobili su Tijana Bošković i Filip Stoilović. Tijana Bošković je u 2013. godini debitovala u reprezentaciji Srbije i to u kadetskoj, juniorskoj i sada u seniorskoj reprezentaciji. Na Evropskom olimpijskom festivalu mladih u Utrehtu, u Holandiji, kadetkinje Srbije su osvojile srebrnu medalju, a Tijana Bošković je proglašena za najbolju igračicu (MVP) i najboljeg smečera turnira. Pored toga, Tijana Bošković je igrala ove godine na dva Svetska prvenstva, kadetskom i juniorskom.

 

Filip Stoilović je ove godine bio na širem spisku kandidata za Svetsku ligu i Prvenstvo Evrope. Za reprezentaciju je debitovao na Svetskom prvenstvu igrača do 23 godine u Uberlandiji, u Brazilu, gde je Srbija osvojila srebrnu medalju, a Stoilović dobio nagradu za najboljeg primača Prvenstva.

 

 

 

Predrag Peruničić, državni sekretar za sport Ministarstva omladine i sporta Srbije, predao je nagrade Tijani Bošković i Filipu Stoiloviću.

Odbojkaški savez Srbije je ove godine prvi put nagradio najbolju odbojkašicu i odbojkaša na pesku. Milena Matić je u 2013. osvojila titulu prvaka Balkana za igračice do 22 godine, titulu pobednika Finalnog turnira „Vip Beach masters 2013.“ i titulu „Kraljica plaže 2013.“. Marko Galešev je u 2013. osvojio titulu prvaka na Finalnom turniru prvenstva Balkana u Sakariji, u Turskoj, srebrnu medalju na Balkanskom prvenstvu u Skoplju, titulu pobednika Finalnog turnira „Vip Beach masters 2013.“, titulu pobednika „Vip Beach masters 2013. – Prvenstva Srbije u odbojci na pesku“ i titulu „Kralja plaže 2013.“.

 

 

Vladimir Grbić, potpredsednik OSS, predao je nagradu Mileni Matić, dok je Ivan Vladisavljević, predsednik Komisije za odbojku na pesku OSS, predao nagradu Marku Galeševu.

 

 

IZJAVA MILENE MATIĆ

 

 

IZJAVA MARKA GALEŠEVA

 

Jovana Brakočević i Aleksandar Atanasijević proglašeni su za najbolju odbojkašicu i odbojkaša u 2013.

 

 

Jovana Brakočević je jedina odbojkašica u Evropi koja je osvajala titule najbolje igračice na Prvenstvu Evrope, u Evropskoj ligi i Ligi šampiona. Jovana Brakočević je u 2013. osvojila bronzanu medalju u Gran Priju, a u istom takmičenju je proglašena za najboljeg korektora. Na Prvenstvu Evrope je proglašena za najboljeg smečera. U Ligi šampiona je proglašena za najbolju igračicu Finalnog turnira, a Evropska odbojkaška konfederacija, CEV, proglasila je Jovanu Brakočević za najbolju igračicu Lige šampiona 2013. Jovana Brakočević je proglašena za najbolju igračicu Svetskog klupskog prvenstva, na kome je osvojila zlatnu medalju.

 

Aleksandar Atanasijević je u 2013. osvojio bronzanu medalju na Prvenstvu Evrope i srebrnu medalju na SP za igrače do 23 godine, gde je bio kapiten reprezentacije. Atanasijević je proglašen za najboljeg poentera EP u Poljskoj i Danskoj i za najboljeg korektora na SP u Brazilu.

 

 

 

Slobodan Milošević, generalni sekretar OSS, predao je nagradu Jovani Brakočević, dok je Aleksandar Boričić, predsednik OSS, predao nagradu Aleksandru Atanasijeviću.

 

 

IZJAVA ALEKSANDRA BORIČIĆA

 

IZJAVA ZORANA AVRAMOVIĆA

 

 

 

 

Na Novogodišnjem koktelu “Na kraju godine” predstavljen je i kalendar OSS za 2014. Pod nazivom “90 godina odbojke u Srbiji”.