>> GENERALNI SPONZOR

BPS gensp

Đižong Vei posetio Ministarstvo sporta i omladine i Beogradsku arenu

PREDSEDNIK FIVB U BEOGRADU

Đižong Vei, predsednik FIVB, nalazi se u dvodnevnoj radnoj poseti Odbojkaškom savezu Srbije. Tokom prvog dana posete, Đižong Vei je posetio Beogradsku Arenu, nekadašnju ambasadu Kine na Novom Beogradu i Ministarstvo sporta i omladine. Snežana Samardžić – Marković, ministar sporta i omladine Srbije, priredila je prijem za Đižong Veija, predsednika FIVB i njegovu suprugu Li Lingpei, u svom kabinetu. Aleksandar Boričić, predsednik OSS i izvršni potpredsednik FIVB, predvodio je delegaciju OSS u kojoj su bili Nenad Golijanin, prvi potpredsednik OSS, Slobodan Milošević, generalni sekretar OSS i Snežana Mišić, administrativni direktor OSS.








Snežana Samardžić – Marković i Đižong Vei su tokom polučasovnog razgovora najviše pažnje, pored odbojke, poklonili sportskom obrazovanju dece i akcijama koje se pokreću u školama, naglašavajući da je to pravi put da se deca razvijaju na najbolji mogući način i da se bave sportom.







Đižong Vei, predsednik FIVB, uručio je Snežani Samardžić – Marković, ministru sporta i omladine Srbije, plaketu FIVB.




IZJAVA SNEŽANE SAMARDŽIĆ – MARKOVIĆ

IZJAVA ĐIŽONG VEIJA






Tokom posete Beogradskoj Areni, Đižong Vei je razgovarao sa predstavnicima Beogradske Arene, koje je predvodio Dejan Petričević, direktor Arene Beograd.








U delegaciji Odbojkaškog saveza Srbije bili su Aleksandar Boričić, predsednik OSS, Slobodan Milošević, generalni sekretar OSS, Dragutin Ćuk, tehnički direktor OSS, Snežana Mišić, administrativni direktor OSS i Čedomir Nedeljković, komesar takmičenja UOKPL.



IZJAVA ĐIŽONG VEIJA




Đižong Vei je posetio i nekadašnju ambasadu Kine, koja je bombardovana 1999. godine.