>> GENERALNI SPONZOR

BPS gensp

Preminuli nekadašnji odbojkaši Ljubomir Ljuba Ilić, Vojislav Nikolajević i Dragan Milošević Šaja

IN MEMORIAM

Za vreme vanrednog stanja u Srbiji, koje je uvedeno zbog pandemije virusa korona, preminuli su nekadašnji odbojkaši Ljubomir Ljuba Ilić, Vojislav Nikolajević i Dragan Milošević Šaja.

 

 

 

IN MEMORIAM

 

 

LJUBOMIR LJUBA ILIĆ

 

Ljubomir Ljuba Ilić, još jedan iz generacije sjajnih odbojkaša šampionske ekipe beogradske Jugoslavije nije više sa nam. Pridružio se Zoranu Petroviću, Draganu Rajačiću, Stevanu Pališaškom, braći Milošu i Dragoslavu Uzelcu, Srpku Petroviću i Predragu Sretenoviću.

Za deset godina postojanja OK Jugoslavija je osvojila četiri šampionske titule, tri titule pobednika Kupa i titulu juniorskog prvaka Jugoslavije.

Ljubomir Ilić je bio izvanredan igrač i još bolji drug i prijatelj. – stoji u nekrologu koji je potpisao Petar Stanišić, nekadašnji kapiten OK Jugoslavija.

 

 

IN MEMORIAM

 

 

VOJISLAV NIKOLAJEVIĆ

(3. 2. 1943 – 2. 4. 2020.)

 

Vojislav Nikolajević, nekadašnji odbojkaš i osnivač OK Panonija iz Bačke Palanke, preminuo je 2. aprila u Bačkoj Palanci u 78. godini.

Rođen je 3. februara 1943. u Bačkoj Palanci, gde je završio osnovnu školu.

Gimnaziju je završio u Novom Sadu, gde je počeo da igra odbojku u tadašnjem Studentu, današnjoj Vojvodini, sa kojim se plasirao u prvu ligu Jugoslavije.

U periodu 1968 – 1970. igrao je u Mladosti iz Bačkog Petrovca, koja se takmičila u Drugoj ligi, da bi se potom vratio u Bačku Palanku, gde je sa Merkurom igrao kvalifikacije za Prvu ligu. U Merkuru je završio igračku i počeo kratkotrajnu trenersku karijeru.

Vojislav Nikolajević je jedan od osnivača OK Panonija iz Bačke Palanke. Svojim radom i savetima je doprineo da klub postane rasadnik kvalitetnih odbojkašica i da se plasira u Drugu ligu Srbije.

Vojislav Nikolajević je sahranjen 4. aprila u Bačkoj Palanci.

 

 

IN MEMORIAM

 

 

DRAGAN MILOŠEVIĆ ŠAJA

(1959 – 2020.)

 

Dragan Milošević Šaja, nekadašnji odbojkaš i trener, preminuo je 5. aprila na Kipru u 61. godini posle kratke i teške bolesti.

Dragan Milošević je iz rodnog Gacka došao u Beograd na studije i odbojku počeo da igra u Grafičaru. Od 1980. do 1989. igrao je u Crvenoj zvezdi (nosio dres sa brojem 8), a zatim je otišao na Kipar.

 

 

Igrao je za Dionisos i Pafijakos iz Pafosa. Sa Dionisosom je kao igrač osvojio titule prvaka Kipra 1991, 1997. i 1999. Sa Pafijakosom je igrao u finalu Kupa Kipra 1994.

Trenirao je Dionisos i Pafijakos u muškoj konkurenciji, da bi najveći uspeh kao trener ostvario sa odbojkašicama Pafijakosa, sa kojim igrao u finalu plej – ofa prvenstva Kipra i osvojio titulu pobednika Kupa Kipra 2013.