>> GENERALNI SPONZOR

BPS gensp

FIVB pokreće projekat jačanja nacionalnih federacija

FIVB – 37. KONGRES

Dr Ari da Silva Grasa Filjo, predsednik FIVB, je na 37. Kongresu FIVB najavio pokretanje projekta “Volleyball Empowerment”, koji ima za cilj jačanje (osnaživanje) svih nacionalnih federacija od prve do pete kategorije FIVB i poboljšanje kvaliteta nacionalnih selekcija i sportista širom sveta.

 

 

Novi projekat će iskoristiti finansijska ulaganja, koja će biti dobijena od pokretanja “Volleyball World”, komercijalnog tela FIVB, sa ciljem identifikacije aktivnih nacionalnih federacija i ojačati ih ljudskim i tehničkim resursima potrebnim za dostizanje njihovog punog potencijala kroz angažovanje odbojkaških trenera, kondicionih trenera, menadžera, fizioterapeuta…

- Na ovaj način želimo da povećavamo broj nacionalnih selekcija koje učestvuju na najvećim takmičenjima FIVB, što će svakako povećati popularnost odbojke u svetu, ali i doprineti njenom kvalitativnom razvoju. FIVB će uskoro pokrenuti vebinar “Volleyball Empowerment”, koji će svima pružiti detaljne informacije, pre otvaranja platforme za aplikacije kasnije tokom 2021. – istakao je dr Ari da Silva Grasa Filjo, predsednik FIVB.

Kongres Svetske odbojkaške federacije se prvi put održava “on-line” zbog pandemije virusa korona. Zoran Gajić, predsednik OSS i Ivan Knežević, generalni sekretar OSS, predstavljaju Odbojkaški savez Srbije na 37. Kongresu FIVB.