>> GENERALNI SPONZOR

BPS gensp

Istorijski, prvi “on-line” Kongres počeo sa radom

FIVB – 37. KONGRES

Dr Ari da Silva Grasa Filjo, predsednik FIVB, otvorio je u petak 37. Kongres Svetske odbojkaške federacije, koji se prvi put u istoriji održava “on-line” zbog pandemije virusa korona. Zoran Gajić, predsednik OSS i Ivan Knežević, generalni sekretar OSS, predstavljaju Odbojkaški savez Srbije na 37. Kongresu FIVB.

 

 

 

 

- Čak i bez odbojkaških takmičenja milioni navijača širom sveta zahvaljujući novim inovativnim tehnologijama imaju priliku da uživaju u odbojkaškim sadržajima. To pokazuje više od 8 miliona pratilaca društvenih mreža FIVB. – istakao je predsednik FIVB.

 

 

Tokom pozdravnog govora, dr Ari da Silva Grasa Filjo se posebno osvrnuo na izbore za Sportsku komisiju FIVB, čiji će sastav biti kompetiran posle Kongresa FIVB, na prvom sastanku novog Administrativnog Borda FIVB, kao i na novi projekat FIVB “Volleyball World”, komercijalno telo FIVB, koje će se globalno truditi da uveća bazu ljubitelja odbojke.

 

 

Tomas Bah, predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta, poslao je video poruku učesnicima 37. Kongresa FIVB.

Fernando Lima, generalni sekretar FIVB i predsedavajući Izvršnog odbora (Borda) “Volleyball World”, naglasio je da je cilj projekta prosperitet i dalji razvoj odbojke:

 

 

- Prema našim istraživanjima imamo širom sveta preko 800 miliona ljudi koji čine navijačku bazu, a mi trenutno imamo 9,3 miliona pratilaca na društvenim mrežama FIVB. To objašnjava pokretanje projekta “Volleyball World” i našu želju da te “stotine miliona” navijača primimo u našu “odbojkašku porodicu”. – rekao je Lima.