>> GENERALNI SPONZOR

BPS gensp

Zadar i Gondomar domaćini kvalifikacija za Ligu nacija

SENIORKE I SENIORI – III FIVB KUP IZAZIVAČA 2021.

Svetska odbojkaška federacija je objavila da će se III FIVB Kup izazivača 2021, kvalifikacioni turniri za Ligu nacija 2022, odigrati od 30. juna do 4. jula 2021. u Zadru, u Hrvatskoj u konkurenciji odbojkašica i u Gondomaru, u Portugaliji u konkurenciji odbojkaša. Pobednici oba turnira će igrati u IV Ligi nacija 2022.

 

 

 

Zadar i Gondomar je trebalo da budu domaćini kvalifikacionih turnira u ovoj godini, ali su otkazani zbog pandemije virusa korona.

 

 

Na turniru u Zadru igraće 6 selekcija. Pored Hrvatske, domaćina, u Zadru će igrati i finalisti CEV Zlatne Evropske lige 2021, po jedna reprezentacija iz Severne i Srednje Amerike (NORCECA) i Azije (AVC), kao i još jedna reprezentacija, iz Afrike (CAVB) ili Južne Amerike (CSV), koje će biti određene na osnovu FIVB rang liste od 31. marta 2021.

 

 

U portugalskom Gondomaru igraće takođe 6 reprezentacija. Pored Portugalije igraće i finalisti CEV Zlatne Evropske lige 2021, po jedna reprezentacija iz Severne i Srednje Amerike (NORCECA) i Afrike (CAVB), kao i još jedna reprezentacija, iz Azije (AVC) ili Južne Amerike (CSV), koje će biti određene na osnovu FIVB rang liste od 31. marta 2021.